Nova Vizantija je preduzeće koje se 10 godina bavi poslovima rukovodjenja opremanjem i projektnim rukovodjenjem u oblasti enterijera.

Naša reference su prevashodno vezane za javne prostore i „complementary business“.

Kao proizvod našeg dugogodišnjeg iskustva početkom 2013. formirana je robna marka Bio Nova koja se bavi projektovanjem i izradom gorionika i ložišta za gorionike na bio-etanol.

Tražnja za ovakvim enterijernim i eksterijernim elementima na tržištu je jako velika te smo se odlučili za ovu granu produkcije.

Kako bi obezbedili maksimalnu sigurnost i kvalitet naši proizvodi su dizajnirani i proizvedeni u skladu sa DIN 4734-1 normom, a oplemenjeni dosadašnjim bogatim iskustvom u izgradnji i korišćenju kamina na bioetanol u mnogim projektima u zemlji i inostranstvu.

Jednostavan za upotrebu

Želite da imate svoj bio - eko kamin? - nikada nije bilo lakše – bez potrebe za dimnjakom, gasom, strujom... Naše bio - eko kamine i gorionike možete instalirati gde god želite – nezavisno od bilo koje instalacije. 

Naši bio - eko kamini i gorionici dolaze sa svim neophodnim dodacima koji su Vam potrebni za uspešno rukovanje. Za razliku od tradicionalnih kamina naši bio - eko kamini i gorionici su laki za održavanje i upotrebu. Jednostavno napunite gorionik kamina odgovarajućim gorivom i upalite ili ugasite u trenutku kada to želite – to je sve!

aši gorionici za bio - eko kamine imaju jedinstven, prelep prirodan plamen bez nereda koji uzrokuje tradicionalna otvorena vatra. «Nova fuel» gorivo za bio - eko kamine gori čisto i bez mirisa. Jedini produkti sagorevanja «Nova fuel» goriva za bio - ekon kamine su CO2 (ugljen dioksid) I H2O (vodena para).
Kada ugasite Vaš bio - eko kamin nema pepela koji morate izneti, ništa ne morate čistiti…

Siguran za upotrebu

Bionova kamini i gorionici za bio - eko kamine su projektovani i izrađeni u saglasnosti sa DIN 4734-1 standardom koji jedini u svetu uvodi standardizaciju isključivo kamina i gorionika na bioetanol. Ovaj Nemački standard predstavlja skup pravila koja unose bezbednost u svaki proizvod koji proizvodimo za Vaše zadovoljstvo. Testiranje usaglašenosti sa DIN 4734-1 standardom izvršio je TUV Rheinland Energie und Umwelt GmbH - Test Centre for Energy Appliances.

Svi naši proizvodi su sačinjeni od kvalitetnih materijala sa uvedenim ISO 9001:2008 standardom u upravljanje kvalitetom. Ovo su glavni razlozi zbog kojih na naše proizvode dajemo 24 mesečnu garanciju. 

Svi naši proizvodi dolaze sa detaljnim uputstvom za montažu i upotrebu te ako budete pratili instrukcije možete na siguran način uživati u našim proizvodima mnogo godina.

Efektan i efikasan

Bio Nova gorionici donose jedinstenu tehnologiju sagorevanja etanola - EECT. Naši gorionici sagorevaju samo isparenja iz evaporatora od keramičkih vlakana (ne isparenja slobodnog goriva) kroz kalibrisanu rešetku prostora za sagorevanje, obezbeđujući precizan proces sagorevanja bez neprijatnih mirisa. Jedini produkti sagorevanja goriva na bazi bio etanola su CO2 (ugljen dioksid - veoma mala emisija) i H2O (vodena para) – koji su i produkti disanja...

Bio Nova bio - eko kamini i gorionici su 90% energetski efikasni što je i glavna prednost tehnologije sagorevanja isparenja etanola. Kako nema dimovoda toplota "ne beži" već ostaje tu, u Vašem prostoru.

Plamen koji proizvode naši gorionici za bio - eko kamine je bogat i prirodan bez "pravljenja nereda" kao kod tradicionalnih kamina, a takodje unosi dodir magije u svaki prostor...

Ekološki proizvod

Bez opasnih isparenja – jedini produkti sagorevanja "Nova Fuel" - fluida za bio - eko kamine su CO2 (ugljen dioksid) , H2O (vodena para) i toplota. Odnos CO/CO2 zadovoljava test za korišćenje bez dimovoda te je količina produkovanog CO zanemarljiva.

"Nova Fuel" fluid za kamine je napravljena iz čistih i obnovljivih izvora – derivat je poljoprivrednih i šumskih proizvoda. Ovo omogućava tehologiju bez dimnjaka i 90% efikasnost.

Bio Nova gorionici za bio - eko kamine su dizajnirani i proizvedeni saglasnosti sa standardom koji se odnosi isključivo na gorionike za bio - eko kamine na bioetanol – DIN 4734-1. Ovaj Nemački standard predstavlja skup pravila koja donose bezbednost u svaki proizvod koji proizvodimo za Vaše zadovoljstvo.

Svi naši proizvodi su sačinjeni od kvalitetnih materijala sa ISO 9001:2008 standardom u upravljanju kvalitetom. Ovo je najvažniji razlog što na naše proizvode dajemo 24 mesečnu garanciju. 

Svi naši proizvodi dolaze sa detaljnim uputstvom za montažu i upotrebu te ako budete pratili instrukcije možete na  siguran način uživati u našim proizvodima mnogo godina.

Gallery